Пом’якшення карантину: що дозволять в Харківській області

Фото: Нацполиция

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що Харківська область готова до пом’якшення карантинних обмежень, частина з яких буде знята з сьогоднішнього дня, 22 травня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови міністерства охорони здоров’я Максима Степанова в Facebook.

Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію COVID-19 в регіонах України оцінювалася за трьома критеріями. Жоден з них не був перевищений в Харківській області.

Показник захворюваності COVID-19 в Харківській області на 100 000 населення становить 5,19 (допустимий рівень – менше 12 осіб), показник завантаженості лікарняних ліжок – 2,97 (допустимий рівень – менше 50%), охоплені тестуванням 13,67 на 100 тисяч жителів (допустимий рівень – більше 12 чоловік).

Таким чином в Харківській області на умовах адаптивного карантину з 22 травня відновлять роботу громадського транспорту і внутрішньообласних перевезень. Також дозволять роботу готелів (без ресторанів, спа і басейнів), проведення релігійних (1 людина на 10 кв. м) і спортивних (до 50 осіб без глядачів) заходів.

З 25 травня почне працювати метро і відкриються дитячі садки.

З 1 червня почнуть роботу фітнес-центри і установи додаткової спеціалізованої освіти, за умови, що на заняттях будуть до 10 осіб.

Після 22 травня, як очікується, залишаться в силі такі обмеження:

– заборона на масові заходи і збори;
– перебування в громадських місцях без масок і респіраторів;
– суворі рекомендації до санітарних норм роботи закладів громадського харчування та сфери послуг;
– заборона на спроби самовільно покинути місця самоізоляції чи обсервації.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 22 травня виявлено 866 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 15 – за минулу добу. 33 пацієнта з COVID-19 померли, 265 осіб одужали.